COBRAvond                    
11 april 2018 van 18:45 - 23:00
COBRAvond een "sit-down dinner" met tussen de gerechten spraakmakende lezingen.

~ na de opening wordt het voorgerecht geserveerd ~
~ amuse ~
~ rond 20:45 wordt het hoofdgerecht geserveerd ~
~ amuse ~
~ na de laatste sprekers volgt het dessert ~

18:45 - 19:05
Welkom & Opening Cor de Kroon, Gynaecoloog Oncoloog LUMC
19:25 - 19:55
Als pa voorlicht merk je dat hij achterligt; waarom weet de leek zo weinig van de menselijke voortplanting? Wim Daniëls, Schrijver wimdaniels.nl Zolang mensen zo weinig weten van bevruchten-dragen-baren-geboren worden, zijn ethische discussies over de gynaecologisch gezien steeds maakbaardere mens vruchteloos.
19:55 - 20:15
We gebruiken 'm dagelijks maar toch weten we er zo weinig van: de musculus puborectalis revisited Hans van der Heyden, Internist/MDL-arts/proctoloog Groene Hart Ziekenhuis

Bij vragen over chirurgische aspecten van mijn verhaal zal Coen Baeten, chirurg, toelichting geven.

Voor de meeste MDL-ers en chirurgen geldt: ‘Men weet geen reet van de anus’. Ik verwacht toch dat op termijn zij en de anus elkaar schreiend in de armen gaan vallen.
20:15 - 20:45
Terug naar de toekomst in het perspectief van het heden. Jan Salden, Docent filmtheorie Hogeschool Zuyd Voor de toekomst wordt wellicht de jacht op antwoorden minder belangrijk dan het stellen van de juiste vragen.
21:30 - 21:50
Zorg, ziekte en de samenleving: een Gordiaanse knoop! Antoinette de Bont, Hoogleraar Erasmus Universiteit Rotterdam Zonder heroriëntatie op gedeelde waarden verliest de zorgsector het contact met de zelf -organiserende samenleving.
21:50 - 22:20
Over de betovering van de herhaling en de magie van de muziek. Robert Lambermont Atelier Robert Lambermont

Robert Lambermont en Daphne Keune spelen delen uit Canto Ostinata van Simeon ten Holt.

RobertDaphne

Het beleven van muziek kan uitnodigen tot verwondering en inspirerend werken op het maken van keuzes ten aanzien van levensvreugde en welzijn.
22:20 - 22:25
Afsluiting COBRAvond Jurgen Piek, Gynaecoloog Oncoloog Gynaecologisch Oncologisch Centrum Zuid (GOCZ) locatie Catharina ziekenhuis