Parallelprogramma Benigne gynaecologie                    
13 april 2018 van 08:30 - 10:00
Forum

Het parallel programma van de benigne gynaecologie is een interactief multidisciplinair forum. Aan de hand van twee casus uit de dagelijkse praktijk gaan een huisarts, chirurg, SEH arts, gynaecoloog en AIOS met elkaar en met jullie in discussie.


Dit alles onder de bezielende leiding van:
Wouter Hehenkamp & Louisette Peters & Dries Twijnstra


Gisteren zijn we op de hoogte gebracht van de nieuwste nieuwigheidjes en laatste evidence over zaken die wij elke dag tegen komen: EUG/miskraam/torsie/appendicitis. Maar waar zitten de knelpunten in de bestaande richtlijnen, hoe is het met de praktijkvariatie, hoe verloopt de triage op de eerste hulp en de samenwerking met andere disciplines? We brengen herkenbare casus en peilen beleid en interpretatie van richtlijnen bij zowel het forum als de zaal en proberen de vinger te leggen op de frustraties/moeilijkheden die wij elke dag tegen komen. Kom naar deze sessie en stem en discussieer mee!


08:30 - 10:00
Introductie Wouter Hehenkamp, Gynaecoloog VUmc
08:30 - 10:00
Tessa Biesheuvel, Chirurg VUmc
08:30 - 10:00
Hélène van Meir, AIOS gynaecologie LUMC Setting your life goals and aspire to make a difference (from Denzel Washington).
08:30 - 10:00
Marco Blanker, Huisarts-epidemioloog UMCG Om zorg gezond te houden verdient niet actief (be)handelen een grotere plek als serieuze optie bij ernstige en minder ernstige aandoeningen.
08:30 - 10:00
Jan Willem van der Steeg, Gynaecoloog Jeroen Bosch Ziekenhuis Door bundeling van krachten ziekenhuis overstijgende zorg: de reizende dokter.