Hands-on sessies: Medisch Specialisten & AIOS

Algemeen

Doel: de deelnemers hebben een zeer leerzame en praktische ochtend helemaal in de geest van COBRAdagen en van het thema, en u als partner heeft de kans duidelijk te maken hoe operateurs nóg meer uit de apparatuur kunnen halen.

Partners leveren een kort omschrijving van het programma dat zij aanbieden. Vermeldt u hierbij ook het maximaal aantal deelnemers. Houd hierbij rekening met de grootte van uw stand.

De operatieassistenten en de specialisten ontvangen van ons eind maart een e-mail met de vraag om online hun keuze voor de programma’s te maken. Wie het eerst komt, die het eerst maalt en vol = vol!

Vooraf ontvangt de partner van ons een e-mail met daarin een link die realtime inzicht geeft in de aanmeldingen (naam en organisatie).

Sessie tijden

Overzicht hands-on sessies voor medisch specialisten en AIOS 

Applied Medical Distribution

Applied Medical biedt tijdens COBRAdagen een mogelijkheid aan om het laparoscopisch hechten van de vaginatop te oefenen.  Door gebruik te maken van een anatomisch model van de vagina cuf en het gebruik van een laparoscopische trainer en instrumentarium kunt u uw vaardigheden trainen. Omdat u met tweetallen zult werken komt ook de bediening van de camera aan bod. 

Daarnaast bestaat er ook een mogelijkheid om gebruik te maken van andere hechtmodellen om het endoscopisch hechten te oefenen.

 


B.Braun

Optimalisatie van procedures door gemak van werken en afvalvermindering

Herbruikbare trocars
Je gaat aan de slag om de ideale herbruikbare trocarset voor jouw procedure samen te stellen, krijgt uitleg over het gebruik en oefent de manier van insteken. Waarom wordt er vaak een 12 mm trocar gebruikt terwijl een 10 mm al voldoende is?

Ervaar de voordelen van een zelfrichtende naaldvoerder
Door een praktische oefening en uitleg over het gebruik ervaar je de voordelen van een zelfrichtende naaldvoerder ten opzichte van een standaard laparoscopische naaldvoerder.

Caiman® seal & cut, tip-first closure met de langste bek (in de markt)
Test zelf de mogelijkheden, ervaar het gemak van werken met een recht of articulerend instrument.

Herbruikbare cliptangen, maximaal comfort en minimaal afval
Waarom zou je een wegwerpinstrument gebruiken als er een herbruikbare oplossing is? Maak kennis met Challenger® cliptangen en de voordelen.

Een episiotomie sluit je met één hechtset
Ervaar het gemak van de Episioset en ontdek de mogelijkheden voor custom made sets. B. Braun heeft hechtmateriaal voor elke gynaecologische ingreep.

BD

1. huiddesinfectie 2.0 | stop painting the future | ChloraPrep 2. Laproscopisch beheersen van oozende bloedingen | Arista

 

Bridea

Duurzaamheid en BioBased Specula.

We laten onze Biobased specula zien en gebruiken. We zullen de milieuvoordelen presenteren van zowel onze gewone standaard specula als ook onze nieuwe Bio specula. Stel zoveel mogelijk vragen en deel ook jullie inzichten. Samen naar een groenere poli.

Hoor alles over onze specula met rook afzuig tuit of open zijkant.

Naast onze welbekende gewone speculum lijn hebben we ook specialistische specula:
- met rook afzuig tuit voor Colposcopie / LLETZ en
- met zij opening voor Hysteroscopie en dergelijke behandelingen.
Neem deze ook in de hand en ervaar hoe we deze procedures kunnen veréénvoudigen voor arts en patiënt.

 

Gedeon Richter Benelux

De SonohysteroSimTM

De SonohysteroSimTM is een innovatieve simulator die real-time beeldvorming van de baarmoeder en het endometrium biedt tijdens standaard transvaginale echografie. Deze simulator is specifiek ontworpen voor educatieve doeleinden en bevat verschillende klinische casussen. Deze high-tech educatieve oplossing neemt de arts mee door interactieve, theoretische delen m.b.v. meerkeuzevragen en laat de arts toe een sonohysterografie te simuleren met interpretatie van de beeldvorming. Tevens komen afwijkingen aan bod waarvoor verdere beeldvorming vereist is en kan infusie van zoutoplossing gesimuleerd worden. De persoon die de simulator gebruikt krijgt een onmiddellijke feedback van de resultaten.

Hologic

Endometriumablatie NovaSure met fundale verdoving in de poliklinische setting

U oefent het geven van fundale verdoving op de Bozzini trainer en krijgt uitleg over het nieuwe Fluent, Fluid Management Systeem samen met de 0° en 30° Omni hysteroscopen.

Intuitive

Bij Intuitive zal het mogelijk zijn om op een simulator virtuele oefeningen te doen, op deze manier kunnen de deelnemers met de daVinci Xi robot leren werken.

Deze oefeningen helpen de deelnemers om sneller doorheen de leercurve van robotchirurgie te gaan.

Johnson & Johnson

Tijdens deze hands-on sessie kunnen specialisten kennis maken met ons nieuwste siliconen uterus educatie model, waarbij er geoefend kan worden op het behandelen van verschillende pathologiën (zoals EUGs, cystes en myomen) met de nieuwste innovaties op het gebied van tissue sealers en ultrasone devices. Heb je zin om de stappen van een TLH uit te oefenen op dit uterus model? Schrijf je in en kom langs!

Medical Dynamics

Schrijf je in en oefen je vaardigheden!

 

  INSORB skin stapler  

 

Medtronic Trading

TruClear Hands-on Wetlab

Ontdek het complete TRUCLEAR tissue removal systeem.

Maak kennis met de nieuwe Elite hysteroscopen en het Hysterolux vloeistofmanagement systeem van Medtronic.

In het Wetlab kunt uw hysteroscopie vaardigheden oefenen op de fantomen met de verschillende Soft en Dense tissue shavers. Daarnaast kunt u oefenen op de VIRTAmed hysteroscopie simulator en een hysteroscopie uitvoeren via een Virtual Reality bril.

Olympus

Endoscopische PLASMA resectie oplossingen

Er is een blijvende behoefte aan PLASMA resectie voor zowel laagdrempelige poliklinische behandelingen als uitgebreide resectie in een OK omgeving.

Olympus kan in het gehele spectrum voorzien. In deze hands-on sessie maakt u kennis met:

 

Stöpler Medical

De KARL STORZ GYNTRAINER is een modern en geavanceerd trainingsmodel ten behoeve van een diagnostische en therapeutische hysteroscopie.

Deze Hands-on is interactief opgezet en interessant voor specialisten, (ok)assistenten en verpleegkundigen.

Een high-end en zeer realistische virtual trainer door het gebruik van de originele instrumenten zoals een shaversysteem en resectoscoop.

 

Onderwerpen die verder aan bod komen zijn optieken en instrumentarium ten behoeve van therapeutische hysteroscopieën, oog-hand coördinatie op het laparoscopisch trainingsmodel met Clickline instrumentarium, optiek en camarakop.

Titus Health Care

Wil je kennismaken met de insertietechniek van T-Safe, Multi-Safe of Flexi-T koperspiralen of wil je je vaardigheden opfrissen? Sluit dan aan bij de hands-on sessie op de stand van Titus Health Care. Onder begeleiding oefen je met de insertietechnieken en we voorzien je graag van handige tips & tricks. Natuurlijk beantwoorden we ook al je vragen. Zien we je dan?

 

Verdi Healthcare

PROGRAMMA OP DONDERDAG:

SOLOASSIST

De SOLOASSIST is een robotische laparoscoop houder en biedt minimaal invasieve chirurgen een stabiel gezichtsveld, zelfs in extreme scoop posities. Een stabiel beeld stelt chirurgen in staat om op een meer ontspannen manier te werken. Zelfs extreme cameraposities kunnen zo lang als nodig is worden aangehouden, wat een aanzienlijk voordeel is ten aanzien van de ergonomie van de operateur, operatie assistent of co-assistent.

De SOLOASSIST wordt bediend via een joystick op het instrument of spraak gestuurd. De ergonomische joystick kan met behulp van een klembevestiging worden bevestigd aan praktisch alle handinstrumenten in de markt. Met een druk op de knop kan de arm worden bewogen en de laparoscoop in de gewenste positie worden geplaatst. https://verdihealthcare.nl/soloassist/

PROGRAMMA OP VRIJDAG: 

LEXION AP 50/30

Het betreft een insuffllatie management platform bestaande uit een conventioneel 'standaard' high flow mogelijkheid uit te breiden met rook management, stabiele druk (door realtime meeting) en conditionering van CO2 (bevochtigd tot 95% luchtvochtigheid van 36 graden Celsisus).
Voordelen: