Informatie voor moderatoren

Taken moderatoren

1.    Bewaken van de tijd
2.    Sessie inleiden en samenvatten
3.    Sprekers introduceren
4.    Discussie met de zaal leiden
5.    Evaluatie onder de aandacht brengen

Klik HIER voor de blanco COBRAdagen 2020 PowerPoint voor de Rotonde.

Klik HIER voor de blanco COBRAdagen 2020 PowerPoint voor één van de parallel zalen.

Ad 1. Bewaken van de tijd

Belangrijk is dat de sessie binnen het aangegeven tijdvak plaats vindt.
Om dit zo soepel mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat moderatoren voor aanvang van de sessie kennismaken met de zaaltechnicus en in de zaal ook hun sprekers opvangen.

Moderatoren ontvangen van de zaaltechnicus ieder een headset en één handmicrofoon. Tijdens de presentaties zitten beide moderatoren in de zaal (er staat namelijk geen voorzitterstafel op het podium). De zaaltechnicus zorgt ervoor dat de headsets van de moderatoren op het juiste moment worden aan- en uitgezet.
Mocht de sessie onverhoopt toch dreigen uit te lopen zorg er dan voor dat tijdens de discussie en samenvatting de tijd weer wordt ingelopen zodat de sessie toch op tijd kan eindigen.

Ad 2. Sessie inleiden en samenvatten

De inleiding en samenvatting zullen op COBRA-achtige wijze worden verzorgd: op de hoogte, kritisch, gevat, respectvol, maatschappelijk geëngageerd, ...etc.. 

Ad 3. Sprekers introduceren

Moderatoren zoeken vooraf contact met de sprekers om een goede introductie te kunnen verzorgen én om hen te wijzen op de pagina Informatie voor sprekers waar onder meer staat dat:

1.
Sprekers zich eerst moeten melden bij de registratiebalie (liefst een dagdeel voor aanvang van hun presentatie) en vervolgens in contact zullen worden gebracht met de zaaltechnicus (en met de moderatoren). De zaaltechnicus zorgt ervoor dat de presentatie op zijn laptop wordt geladen.

2.
Sprekers bij aanvang van hun presentatie een 'disclosure dia' moeten tonen: een voorbeeld hiervan staat ook op de websitepagina Informatie voor Sprekers.

3.
De tijd voor iedere presentatie staat aangegeven in het programma en is inclusief discussie. Zodra de aangegeven tijd voorbij is worden sprekers weggedraaid door muziek!

4.
Sprekers ontvangen een headset via de zaaltechnicus; ophalen van de headset graag tijdens de voorgaande presentatie, en inleveren direct na afloop van hun lezing.

Ad 4. Discussie met de zaal leiden

Voor de dynamiek in de discussie is het belangrijk dat één van de moderatoren tijdens de discussie vóór in de zaal blijft staan en de discussie met de zaal leidt. De volgende spreker kan worden aangekondigd vanaf het podium door de andere moderator.

Ad 5. Evaluatie onder de aandacht brengen

Aan het einde van de sessie de deelnemers vragen de sessie direct te evalueren dit kan uitsluitend via de COBRApp.