1e Hands-on sessie voor operatieassistenten                    
14 april 2022 van 10:45 - 12:00 Atrium
Begin april ontvangt u een link waarmee u uw eigen programma kunt samenstellen.

Aangeboden hands-on sessies

Applied Medical

Applied Medical biedt tijdens COBRAdagen een laparoscopische basistraining aan voor de bevordering van de oog-hand coördinatie. Ga met tweetalen aan de slag op een laparoscopische trainer met verschillende oefeningen om je vaardigheden te verbeteren.  Denk hierbij aan camera bediening en het doorlopen van oefeningen met behulp van laparoscopisch instrumentarium.  Kralenplank, knippen en hechten behoren tot de mogelijkheden. 

B. Braun Medical

Optimalisatie van procedures door gemak van werken en afvalvermindering

Herbruikbare trocars
Je gaat aan de slag om de ideale herbruikbare trocarset voor jouw procedure samen te stellen, krijgt uitleg over het gebruik en oefent de manier van insteken. Waarom wordt er vaak een 12 mm trocar gebruikt terwijl een 10 mm al voldoende is?

Ervaar de voordelen van een zelfrichtende naaldvoerder
Door een praktische oefening en uitleg over het gebruik ervaar je de voordelen van een zelfrichtende naaldvoerder ten opzichte van een standaard laparoscopische naaldvoerder.

Caiman® seal & cut, tip-first closure met de langste bek (in de markt)
Test zelf de mogelijkheden, ervaar het gemak van werken met een recht of articulerend instrument.

Herbruikbare cliptangen, maximaal comfort en minimaal afval
Waarom zou je een wegwerpinstrument gebruiken als er een herbruikbare oplossing is? Maak kennis met Challenger® cliptangen en de voordelen.

Een episiotomie sluit je met één hechtset
Ervaar het gemak van de Episioset en ontdek de mogelijkheden voor custom made sets. B. Braun heeft hechtmateriaal voor elke gynaecologische ingreep.

 

BD

 1. huiddesinfectie 2.0 | stop painting the future | ChloraPrep
 2. Laproscopisch beheersen van oozende bloedingen | Arista

 

Hologic

Fluent, dé Innovatie in Fluid Management

U krijgt een hands-on uitleg over het nieuwe Fluid Management Systeem van Hologic: Fluent FMS, en uitleg over alle voordelen die het systeem biedt:

 • Vereenvoudigde set-up
 • Geavanceerde technologie
 • Tijd- en ruimtebesparend
 • Minder afval

Johnson & Johnson

Tijdens deze hands-on sessie kunnen specialisten kennis maken met ons nieuwste siliconen uterus educatie model, waarbij er geoefend kan worden op het behandelen van verschillende pathologiën (zoals EUGs, cystes en myomen) met de nieuwste innovaties op het gebied van tissue sealers en ultrasone devices. Heb je zin om de stappen van een TLH uit te oefenen op dit uterus model? Schrijf je in en kom langs!

Medical Dynamic

Schrijf je in en oefen je vaardigheden!

 • EndoSee Advance: De NIEUWE manier van hysteroscopie. Hysteroscopie in elke onderzoekskamer...

 • InSorb: De NIEUWE manier van wondhechten: absorbeerbare nietje

 

  INSORB skin stapler  

 

Medtronic Trading

TruClear Hands-on Wetlab

Ontdek het complete TRUCLEAR tissue removal systeem.

Maak kennis met de nieuwe Elite hysteroscopen en het Hysterolux vloeistofmanagement systeem van Medtronic.

In het Wetlab kunt uw hysteroscopie vaardigheden oefenen op de fantomen met de verschillende Soft en Dense tissue shavers. Daarnaast kunt u oefenen op de VIRTAmed hysteroscopie simulator en een hysteroscopie uitvoeren via een Virtual Reality bril.

 

Olympus

Endoscopische PLASMA resectie oplossingen

Er is een blijvende behoefte aan PLASMA resectie voor zowel laagdrempelige poliklinische behandelingen als uitgebreide resectie in een OK omgeving.

Olympus kan in het gehele spectrum voorzien. In deze hands-on sessie maakt u kennis met:

 • Het fenomeen PLASMA
 • De laatste ontwikkelingen op het gebied van PLASMA generatoren en resectielissen.
 • Endoscopie oplossingen waaronder ook Outpatient hysteroscopie


Stöpler Medical

De KARL STORZ GYNTRAINER is een modern en geavanceerd trainingsmodel ten behoeve van een diagnostische en therapeutische hysteroscopie.

Deze Hands-on is interactief opgezet en interessant voor specialisten, (ok)assistenten en verpleegkundigen.

Een high-end en zeer realistische virtual trainer door het gebruik van de originele instrumenten zoals een shaversysteem en resectoscoop.

 

Onderwerpen die verder aan bod komen zijn optieken en instrumentarium ten behoeve van therapeutische hysteroscopieën, oog-hand coördinatie op het laparoscopisch trainingsmodel met Clickline instrumentarium, optiek en camarakop.

Verdi Healthcare

PROGRAMMA OP DONDERDAG:

SOLOASSIST

De SOLOASSIST is een robotische laparoscoop houder en biedt minimaal invasieve chirurgen een stabiel gezichtsveld, zelfs in extreme scoop posities. Een stabiel beeld stelt chirurgen in staat om op een meer ontspannen manier te werken. Zelfs extreme cameraposities kunnen zo lang als nodig is worden aangehouden, wat een aanzienlijk voordeel is ten aanzien van de ergonomie van de operateur, operatie assistent of co-assistent.

De SOLOASSIST wordt bediend via een joystick op het instrument of spraak gestuurd. De ergonomische joystick kan met behulp van een klembevestiging worden bevestigd aan praktisch alle handinstrumenten in de markt. Met een druk op de knop kan de arm worden bewogen en de laparoscoop in de gewenste positie worden geplaatst. https://verdihealthcare.nl/soloassist/

PROGRAMMA OP VRIJDAG: 

LEXION AP 50/30

Het betreft een insuffllatie management platform bestaande uit een conventioneel 'standaard' high flow mogelijkheid uit te breiden met rook management, stabiele druk (door realtime meeting) en conditionering van CO2 (bevochtigd tot 95% luchtvochtigheid van 36 graden Celsisus).
Voordelen:

 • Stabiele druk, goed zicht door rookmanagement en geen beslagen scoop door verwarmde CO2.
 • Een gesloten systeem om verspreiding van CO2 op de OK (met mogelijk virussen, bacteriën, carcinogene gassen) en contaminatie van de generator te voorkomen voor de veiligheid van de patient en de OK medewerkers. 
 • De geconditioneerde CO2 en stabiele druk zorgt niet alleen voor 'de ideale' omstandigheden voor de operateur maar draagt ook op vele vlakken bij aan de patiënten uitkomst (zie studies). https://verdihealthcare.nl/lexion/