Welkom

Welkom bij COBRAdagen

Het congres voor chirurgische gynaecologie. Traditiegetrouw spraakmakend op woensdagavond, fenomenaal op donderdagavond en state of the art op donderdag en vrijdag.

Tijdens COBRAdagen is geen gedrukt programma beschikbaar.
Mocht je toch een hard-copy willen hebben klik hier en maak een printje.

Thema

Het thema van COBRAdagen 2018 is BACK TO THE FUTURE

De inspiratie voor dat thema ontstond toen bleek dat in 2018 COBRAdagen 30 jaar bestaat. Het moment om terug te kijken maar ook om vooruit te kijken: wat staat ons de komende 30 jaar te wachten?
Maar vooral is het 't ultieme moment om ons te realiseren waar we zouden zijn als het vroeger anders zou zijn gegaan: zou de operatierobot hebben bestaan als de laparoscoop nooit zou zijn uitgevonden? Samen met onze gasten en onze sponsoren willen we het goede van het verleden laten beklijven en willen we naar de toekomst kijken om de gynaecologische chirurgie vooruit te helpen en zo de zorg voor onze patienten verbeteren.
Het programma is helemaal klaar, het thema verzekert WEDEROM dat het bol zal staan van innovatie, inspiratie en wijze lessen uit het verleden en voor de toekomst. En net als op COBRA16 zullen er zowel plenaire sessies zijn als parallelle sessies voor meer diepgang en discussie.

Delorean

Wat past er beter bij het thema dan een echte Delorean

Die staat er dus ook echt op de COBRAbeurs en ook de eigenaar van de Delorean zal tijdens COBRAdagen aanwezig zijn. Een korte historie uit monde van de eigenaar: In 2009 was ik gefascineerd, of liever gezegd .... geobsedeerd door de achterliggende techniek, namelijk de “Time travel “. Hoe de wagen was verbouwd, welke componenten waren daarvoor gebruikt. De verbouwing was voor mij een enorme uitdaging, maar gelukkig had ik de kennis om alles zelf uit te voeren. Na 3,5 jaar onderzoek kreeg ik contact met de mensen die de wagen destijds hebben verbouwd voor de film. Aan de hand van plannen en originele foto’s kon ik de verbouwing volledig correct afwerken. Het gehele project duurde 4 jaar, de verbouwing zelf duurde 16 weken. De wagen is gesigneerd door 13 acteurs van de film: M.J Fox (Marty McFly ), Christopher Lloyd (Doc Brown), Tom Wilson (Biff Tannen), James Tolkan (Mr Strickland), Lea Thompson, Claudia Wells, Harry Waters Jr, etc.. In 2015 heeft Christopher Lloyd onze Delorean Time Machine gebruikt in België voor zijn photoshoot. 
Photobooth: Een foto in van jezelf in de "Back to the future" Delorean? Dat kan ook, en ook nog in een futuristisch filmdecor! De fotoprint krijgt je meteen mee als souvenir aan COBRAdagen 2018!